TGV Parijs, Bordeaux

2 juni 2026 - Bordeaux, Frankrijk

Lieve allemaal,

De reiskriebels zijn begonnen. Op ontdekkingstocht voelt als iets wat vanzelf gaat. Word er zo blij van. Had me goed voorbereid en goed voor mezelf gezorgd. Het huis was aan kant en ik had lekker eten voor onderweg. Het reizen is als een tweede natuur. Dit moet ik vaker doen. En dat blijkt ook al snel. In Rotterdam komt Jitske naast me zitten. Ze reist voor haar werk naar het Europees Parlement in Strasbourg voor vrouwenrechten. Ook een fervent reiziger. We hebben meteen een klik. En praatten meteen over alles; mannen, hormonen, leeftijd en ook verre bestemmingen. Fantastisch, ik word er zo gelukkig van. Dan overstap in Parijs waar ik afscheid neem Jitske. Vanaf Station Montparnasse reis ik verder naar Bordeaux. En weer een aardige medereiziger uit Martinique (Cariben). Hij is voor het  en heeft zijn eigen bedrijf ik de bouw. En gelooft in hard werken en zo succesvol worden. Dan moet je aardig wat doorstaan denk ik. Een dikke huid heeft hij wel denk ik. Deze mensen zij harde werkers en gemotiveerd om heel hard te werken voor een beter bestaan. Hij komt uit de armoede deelt hij. Ik denk aan vele andere factoren die in de weg kunnen staan en deel dat met hem. De taalbarrière is een beetje een struikelblok. En ik weet niet of we elkaar helemaal begrijpen. Als idealist moet ik toch delen dat capitalisme niet goed is voor de planeet en niet toekomstproef. Als we bijna in Bordeaux zijn zegt hij dat hij dat hij me mooi vindt. En hij vraagt of hij me mag aanraken. Ik schrik en zeg hard nee. Hij is 24 en heeft ook een vriendin, maar goed. Bovendien helemaal geen zin in dat soort escapades. Haha! Moet er naderhand wel om lachen. Ik wens hem veel geluk en succes met mijn bedrijf zo ver van huis. In Bordeaux loop ik naar mijn hostel.

1. Sara:
    2 juni 2026
    Goed begin van de reis! En heel leuk dat we kunnen meegenieten van al je avonturen😁🫶
  2. Carin Bijloo:
    2 juni 2026
    Veel plezier op reis! Ik wens je mooie en inspirerende ervaringen!
  3. Toon:
    Fijne vakantie, Sieb! Geniet ervan
  4. Ester:
    3 juni 2026
    Wat leuk al die mensen zo ontmoeten! Veel plezier op je verdere reis!